De pagina is aan het laden...
Antec NSK4480B Antec NSK4480B Ook in de computerindustrie wordt er aandacht besteed aan het broeikaseffect. Antec heeft de NSK4480B, een nette kast met...
120mm Casefans vergelijkingstest 120mm Casefans vergelijkingstest Door de steeds warmer wordende PC onderdelen is het tegenwoordig een must om casefans in je behuizing te installeren. We helpen je met...
Logitech Driving Force EX Logitech Driving Force EX Laatst hebben wij de Logitech Driving Force Pro getest, vandaag is zijn kleine broertje de Driving Force EX aan de beurt. Weet deze de troon in het...
Review-IT Home Review-IT Reviews Review-IT User reviews - gebruikerservaringen Review-IT Review-IT Awards - winnende producten Review-IT Schrijf zelf een review Review-IT

Logitech Driving Force Pro review

Auteur: Review-IT Redactie
Beoordeling:

8.5

Pagina 1 van 3:

1

2

3

| Volgende pagina >
Driving Force Pro De Logitech Driving Force Pro is inmiddels al een aantal jaren geleden op de markt verschenen. Na het succes van de MOMO reeks bracht Logitech de Driving Force Pro op de markt. De wellicht belangrijkste hoogtepunt van de DFP (Driving Force Pro) is de toevoeging van de 900į modus.

Logitech is sinds een aantal jaren leider - en wellicht monopolist - op het gebied van stuurwielen. Uiteraard zijn er zijn er nog andere merken zoals ActLabs die nog stuurwiel(-producten) verkopen, de mainstream-markt heeft Logitech echter voor zeggen.
Vandaag testten we de Driving Force Pro, in het speciaal voor de PC. De Driving Force Pro hoort op de Playstation 2 te werken, maar omdat de DFP een USB-aansluiting heeft kan het in principe ook op de PC aangesloten worden. Met behulp van de juiste drivers (Logitech Profiler 4.6+) functioneert de Driving Force Pro dan ook correct.

Driving Force Pro Logitech Driving Force Pro Logitech Driving Force Pro doos

Eerste indruk De doos is - zoals we vaker van Logitech zijn gewend - mooi bedrukt. Een aantal belangrijke features is te zien, maar het opvallendste is het handvat aan de bovenkant van de doos. Dit kan heel handig zijn voor bijv. lanparties, maar eerlijk gezegd durf ik hier geen gebruik van te maken. De doos inclusief inhoud weegt namelijk nogal aardig. Wanneer de doos bij het handvat opgetild wordt, wordt zichtbaar dat de bovenkant kreukelt en wellicht scheurt. Dan alsnog is dit een leuke toevoeging van Logitech, waar in sommige gevallen handig gebruik van gemaakt kan worden.

Op het eerste gezicht ziet de Driving Force Pro er goed uit. Wat opvalt is de sequentiŽle schakelaar, hiermee is het mogelijk om omhoog (pull) of omlaag (push) te schakelen. Geen 6 versnellings H-bak dus, maar puur omhoog of omlaag schakelen. Erg "nuttig" is de sequentiŽle schakelaar wat mij betreft niet. Tuurlijk, het geeft sommigen meer rijplezier, maar naar mijn mening had Logitech beter op de sequentiŽle shifter uit kunnen sparen en "echte" flippers kunnen plaatsen. De DFP heeft namelijk ook flippers achter het stuur ŗ la F1 stijl. Handen hoeven dus niet van het stuur en kŠn tijdwinst geven. Deze flippers kun je eerder knoppen noemen dan flippers. Zoals op foto's te zien zitten de flippers achter het stuur verborgen. Deze zijn ook klein qua oppervlakte en slechts de middelvinger en ringvinger kunnen hier bij. En laat dat nou net irritant zijn, na een tijdje intensief racen bevinden er zich enorme deuken in mijn vingers. Dit had dus beter gekund, door zoals gezegd de sequentiŽle shifter achterwege te laten en meer tijd en geld in de flippers te steken.

Driving Force Pro back Aan beide zijden van het stuur is er een rubberen gedeelte daar waar de handen op rusten. Deze geven extra grip Ė wat heel handig is bij de intensievere handelingen. Nadeel hiervan is dat handen hierdoor sneller zweten.
Het stuur heeft heel wat knoppen aan boord, aan de linkerzijde bevindt zich een 8-way view pad, aan de rechterkant vinden we 4 volledig instelbare knoppen. Ook aan de onderzijde nog enkele instelbare knoppen. De knoppen zijn allemaal goed bereikbaar en volledig instelbaar.

Pagina 1 van 3:

1

2

3

| Volgende pagina >